U Zagrebu je 5. srpnja 2016. održana završna konferencija iz projekta „Unaprjeđenje socijalnog dijaloga u željezničkom sektoru“, koji je uz financijsku potporu Europske unije provodio Sindikat željezničara Hrvatske  (SŽH), u partnerstvu sa Sindikatom infrastrukture Hrvatskih željeznica (SIHŽ) i Sindikatom hrvatskih željezničara (SHŽ).

Na konferenciji su prezentirani rezultati projekta (izvješća sa treninga, publikacije, sastanci i zaključci iz projektnih aktivnosti). Partneri su definirali daljnje korake u razvijanju socijalnog dijaloga u željezničkom sektoru i raspravljali o potrebama za nove projekte i budućoj suradnji između sindikata.

Ciljnu skupinu projektnih aktivnosti činili su članovi triju sindikata: Sindikata željezničara Hrvatske, Sindikata infrastrukture HŽ-a i Sindikata hrvatskih željezničara. Ukupno 120 članova iz svih regija imali su priliku upoznati se s mogućnostima i sadržajem učinkovitoga socijalnog dijaloga, identificirati minimalne standarde uvjeta rada iz radnog zakonodavstva i osposobiti za bipartitni socijalni dijalog.